Hallux Valgus

Gör något åt din Hallux Valgus

Gör något åt din Hallux valgus?

Det fantastiska med kroppen är att oavsett vad vi har negativt utsatt den för, så kan vi lära den att hitta rätt igen.

Med en sned stortå, så pratar vi om en led i kroppen och det är rent praktiskt bara en mjukvävnad. Oavsett ålder så utvecklas våran kropp positivt, bara den används.

Det som ofta missuppfattas är "jag går ju jättemycket varje dag", och tror då att det är positivt för fötterna. När det är 10 000 steg i trånga skor med klack som försämrar vårt tillstånd med Hallux Valgus, men kanske är bra för hjärtat.

två par fötter ena foten i en joe nimble nimbletoes den andra barfota med correct toes tåspridare på

- Hur blir jag av med symptomen från Hallux valgus?

Basen för lösningen utgörs alltid utav hur du rör dig i din vardag.

Hur aktiverar du dina fötter varje gång du går och står?

 1. Aktivera fotens muskulatur
 2. Genom att medvetet aktivera din stortå varje gång du går. Detta kommer du göra då och då, vilket blir en träning för foten.
 3. Dra i stortån
  Lägg den mer i linje med hur den skall ligga. Ta tag i tån och massera leden genom att vrida lätt i tån. I denna position aktiverar du även din fot, genom att både knipa och spreta på tårna.
 4. Massera foten.
  Nu när du är uppe på dina fötter varje dag, och aktiverar de mer naturligt när du går, behöver de omvårdnad. Det kan finnas spänningar i muskler som håller kvar stortån i fel vinkel. Dessa muskler finns på insidan av mellanfotsbenet.
 5. Använd Tåspridare.
  Vi på Freefoot är vana vid Correct Toes, den har hjälpt många att få tillbaka fotens starka funktion. Den sprider ut tårna till sin rätta position, och när du då går och arbetar aktivt med foten. Så gör den det i rätt läge.

Senaste Artiklarna