sto

En analys Hos FreeFoot

En helt otrolig skillnad har min kropp genomgått helt enkelt. Hela upplevelsen började egentligen när jag bokade en gratis rörelseanalys via FreeFoot i Göteborg. 

Då mötte jag Martin Blad, som senare kom att bli min coach, en oerhört professionell, mångsidig och kunnig coach som ständigt hade full närvaro för mig. 

Efter rörelseanalysen valde jag att påbörja löpanalyser, uppdelat på 10 tillfällen, för att verkligen förstå mig på min kropp. För att en bra grund till att börja med barfotalöpning. 

Martin böjde och drog i min kropp för att se var min kropps elasticitet och rörelse befann sig. Därefter gav han mig flera övningar som jag skulle genomföra hemma under några veckor. 

Dessa övningar var inte att leka med. Jag ifrågasatte ständigt vad jag hade gett mig in på. Men när jag efter flera dagars träning upptäckte att hemmaträningen gav resultat, började jag förstå varför jag gjorde övningarna. 

Tanken var först och främst att öppna upp i min kropp så att den inte var så spänd – och därigenom tänja den så att min hållning och löpning kunde bli smidigare. 

Under analyserna gick vi igenom flera övningar. Martin var mån om att fråga mig hur tidigare veckans övningar hade fungerat och om jag hade någon respons på smärta/känningar eller positiva/negativa känslor. Vi höll kontakt via mail och sms, för att jag som kund skulle kunna förmedla mina känslor för övningarna eller om jag har frågor om dem som han sedan kan svara på. 

Vi var ute i skogen och ”lekte” vid ett tillfälle. Det var riktigt roligt att få använda naturens naturliga miljö till träning.. Rörelseanalyserna handlade väldigt mycket om detta, att kunna frigöra sin kropp och på så sätt leka med kroppen så att den blir mer rörlig och undvika spänningar.

Övningarna krävde att jag varje dag lade tid för att få ut en kvalitet av övningen. Jag skulle inte göra passet så snabbt jag kunde, utan så bra jag kunde. Där kom effekten av träningen. 

Under analyserna började jag se mönster från de övningarna jag fick i början till de Martin gav mig senare. När Martin märkte att jag hade utvecklats på flera plan så började vi lägga ihop flera övningar till serieschema för att ”leka” ytterligare med kroppen. Det blev ett roligt, och minst sagt intressant, sätt att träna kroppen på. 

Dessa analyser har hjälpt mig att inse att kroppen är så mycket mer än en transportmaskin som går/springer från punkt A till B. 

/Rickard Dahlgren