sto

Våra Skor- Joe Nimble

Joe Nimble hos FreeFoot

För 35 år sen, inser Christian Bär att den moderna skon är en typ av infilatör, dess jobb? Att sabotera fotens funktion. 

Genom att förhindra fotens verkliga rörlighet, lägger vi upp hela kroppens delikata rörelsesystem på ett silverfat för åkommor. 

Som ensam banbrytare 1982, trots alla skratt och hån, skapar Christian för hand de första skorna av skomärket "Bär" - ett skomärke vars grund ligger i att vara fotriktiga och utan att kompromissa med samhällets normer. 

„We consistently pursue the idea of
uncompromising toe freedom. In doing so,
we prove every day that beautiful design
and unique comfort are not mutually exclusive.“  - Christian Bär

 

Idag driver Bär's söner grundtanken vidare i Joe Nimble

-med 35 års erfarenhet och i samarbete med Vibram skapades märket JoeNimble. Med ledmotivet- "Hos JoeNimble tror vi på att våra fötter är kroppens viktigaste tillgång, utan tillräcklig rörlighet och funktion i våra fötter, kan inte vår kropp prestera på topp." kan vi på FreeFoot inte annat än hålla med! 

Alla upplever vi att känslan av att vara barfota är befriande. I alla fall har vi alla gjort det i vår barndom. I ett par skor från JoeNimble kan du återta den naturliga funktionen i dina fötter och åter känna friheten, tåfriheten.

När vi säger Alla, så menar vi ALLA.