sto

Vi Är - Joe Nimble Sverige

Genom alla våra år som FreeFoot, så har vi provat flertalet av barfotaskor och skomärken. Vi sätter alltid rörelsen och därigenom välmåendet i första rummet.

För våra kunders och våra egna fötters bästa så har vi valt att enbart ha Joe Nimble, vi har helt enkelt inte hittat något annat skomärke som lever upp till den känsla och standard vi på FreeFoot har som krav. De är helt enkelt bäst på vad de gör, och det är funktionella skor

Orsaken till att butikerna finns är för att kunna vara en fysisk mötesplats för att hjälpa människor med kunskap och öppna upp för nya insikter om sina skor, fötter och rörelser, och hur allt hänger ihop.

Det är så många där ute som har ont på olika sätt, eller bara vill göra det rätta/naturliga.


 - Foten är bortglömd

I dagens västvärld visar det sig, om och om igen, att för de allra flesta är foten en bortglömd kroppsdel, med det menar jag att den blivit inaktiv utan att man själv tänkt på det, än..

Foten får ej tillräckligt med stimulans och utmaning i vår vardag för att kunna vara aktiv- och det påverkar hela vår kropp.

Mestadels av tiden går vi nämligen i skor, på ett symmetriskt underlag och oftast även i för liten mängd; vi sitter mer än vad vi är aktiva idag.

Din kropp har en fantastisk förmåga att anpassa sig till det du gör; du blir bra på det du gör, men också, bra på det du inte gör.

Det är här dina skoval kommer in i bilden.

Dina skor ger dig en struktur och form för dina fötter att passa sig in i. Genom att varje gång du står och går, lägger mer än din kroppsvikt i varje steg, så ger, eller tar ifrån, dina fötter förutsättningarna att aktiveras. Detta är beror på dina skors utformning.


 - Vi har nu blivit JoeNimble i Sverige

Under flera år har vi bara haft detta skomärke i våra butiker, för att det är helt enkelt är det bästa på marknaden för en funktionell fot och därigenom rörelse.

Vårt val att ta över ansvaret för denna resa och utveckling i Sverige är lätt.

Det är den funktionella foten som vi vill ha i första rummet. Detta är något som familjen Bär hela tiden har värnat om i hela sin 40-åriga resa med Bärshoes och Joe Nimble.

Det är genom denna historia om att tillverka och prova ut en sko, som just är vår kärna i butikerna.

Vårt kundmöte börjar ju precis när du tar på dig en sko för första gången. Att få möta dig i den upplevelsen. Att få utveckla dig i dina insikter om hur det “borde” kännas.

Det är därför vi så gärna knyter oss tightare med Joe Nimble. Det är 40-årig erfarenhet vi får till oss. De har som varumärke exploderat de sista åren, och vi har varit en stor del i den resan.

De lyssnar på våra förslag och tillrop. De är med oss i vår kunskapshöjning kring att utveckla våra butiker till den bästa för din hälsa.


 - Hur vi tar oss framåt

Vi har för det första taget över JoeNimbles webshop - vi håller även på att sätta upp facebook och instagram som kommer fyllas med mer content och bilder framöver. De sociala sidorna ligger uppe och går att följa. Häng med oss på nästa steg på FreeFoot's resa!

Detta ändrar inte oss, vårt hjärta, som FreeFoot - Hos oss får du alltid bästa service och kunskap om skor, fötter och rörelser. Vi ses i butikerna och över det digitala

 - Våra butikschefer:


i Stockholm är Sebastian
i Malmö är Caroline
Göteborg är Magnus (tillika grundare)