foten - den bortglömda 

kroppsdelen 

 

I grunden är foten ett anatomiskt mästerverk format av vår evolutionära historia. Med 33 leder per fot och en fjärdedel av kroppens muskler är de skapta för att bära oss fram i naturliga miljöer – över stock och sten. 
Det moderna livet är dock på inget sätt snällt mot våra kroppar. Med det menar vi att vi har större potential till rörelser än vad vi i vardagen använder den till. Vi människor är så fundamentalt byggda för att röra på oss och det på flera olika sätt. 

Kroppens alla olika delar behöver användas varje dag för att vara välmående och friska. 
När dina fötter blir instängda i förtrånga och stela skor blir fötterna orörliga och svältfödda på stimulans. Vilket påverkar hela ditt vardagliga rörelsemönster. En fot som inte gör sitt jobb kan även medföra kompenserande, ohälsosamma rörelsemönster i andra delar av kroppen. Detta upplever du i form av stelheter och smärtor i övriga kroppen, t.ex knä, rygg, höft, nacke mm.

fotskola - en utbildning för alla


Vår Fotskola bygger på människans naturliga sätt att röra sig.Din fot, rörlighet, vardagsaktiviteter och medvetenhet är alla moment som bygger upp din hälsosamma rörelse.

Den pågår under kvällstid i våra butiker i Malmö och Göteborg, under totalt 3h.

Kostnad är 1290kr

Boka din plats här hos BOKADIREKT  

 

Kontakta oss så berättar vi mer.

info@freefoot.se

010-207 07 05