Vi är mer än en skobutik. Vår mission är att öka människors insikter och kunskaper om rörelser och hur skor faktiskt direkt påverkar din hälsa.

Din kropp är byggd för att röra på sig. Rörelser är viktigt för din kropps välmående. Det är först när du blir stillasittande, eller rör dig på ett onaturligt sätt som problem uppstår.

Hos oss på FreeFoot får du möjlighet att lära dig mer om vikten av balans, god hållning och naturlig rörlighet som behövs för att din kropp ska fungera.

Rörelse

Vill du känna dig friare och friskare i dina rörelser? 

Få en individuell genomgång av ditt personliga rörelsemönster i din vardag. Du får hjälp med att frigöra dina fötter och rörelser vilket ökar din medvetenhet om din hälsa. Detta gäller oavsett om du står, sitter, går, eller springer, och för både jobb och fritid.

Välkommen att boka en FreeFoot Analys, som ger dig en nulägeskoll på hur din kropp mår rent rörelsemässigt.

Fötter

Våra fötter är de som bär oss genom hela livet. De är våra känselspröt mot marken som de ska samla information om och skicka vidare upp genom kroppen till vår hjärna.

Många har idag problem med sina fötter och har ont, det ska vi inte ha. En stark och funktionell fot hjälper oss att må bra i hela kroppen.

Vi erbjuder fotskola samt individuell coachning där du kan få hjälp med att bli medveten om hur dina fötter mår idag och hur du kan träna upp den så de återfår den styrka och stabilitet som de ska ha,

Promenad och Löpning

Promenerar du eller springer du mycket eller är du nyfiken på att komma igång?

Både gång och löpning är ett naturligt rörelsemönster för oss och det ska inte göra ont, kännas tungt eller ge oss några skador.

Ibland kan vi behöva lära kroppen på nytt och få hjälp med likväl vårt gåsteg som vårt löpsteg.

Klicka dig vidare till din närmsta butik och läs mer om hur vi kan hjälpa dig med våra olika paket gällande löpning och promenad.

Våra Coacher

Maria Welin

Maria inspirerar och hjälper människor att få tillbaka ett naturligt rörelsemönster, en naturlig hållning och ett naturligt gå– och löpsteg. Maria träffar du hos FreeFoot Göteborg.

Erik Svensson

Erik träffar du hos FreeFoot Malmö.

Pierre Tinderfjäll

Pierre träffar du hos FreeFoot Stockholm.

Åsa Rylander

Åsa träffar du hos FreeFoot i Malmö.

FREEFOOT FOTSKOLA

Ha aldrig mera ont i foten

Dina fötter är basen i kroppen och därför är det essentiellt att dem mår bra och är fungerande för optimal hälsa och välmående. Fötter som levt ett långt liv i det hoptryckta moderna fotfängelset blir deformerade och försvagar den naturliga strukturen i fötterna. Det begränsar ditt naturliga rörelsemönster och din möjlighet till glädjefylld, fri rörelse.

I en 2 timmars workshop så lär du dig allt du behöver för att återskapa full funktion samt möjliggör att du får lyckliga och välmående fötter. Allt för dig som har besvär av hallux valgus, plantar fasciit, hälsporre, mortons, pronation, höga fotvalv, nedsjunkna fotvalv, smärtor i knä, höft eller rygg.

Workshopen är helt praktiskt orienterad och vi lägger fullt fokus på dina fötter. Från workshoppen kommer du få:

  • Övningar för att återaktivera, stärka och öka rörligheten i dina fötter ink. muskler, senor och nervbanor.
  • Upptäcka grunderna i hur man står naturligt på sina fötter för en upprätt hållning.
  • Principerna om hur du självbehandlar och aktiverar fötterna och dem relaterade kropps delar (ink vader, höft etc.)
  • Du lär dig även tekniker för en vacker, stolt hållning och hur du skapar balans genom hela kroppen.

FREEFOOT ANALYS

En analys med fokus på dina fötter, din hållning och ditt gångsteg.

Dina fötter är din bas och har en direktkoppling till din kropp hela vägen upp till din nacke. Problem och obalans i fötterna påverkar därför välmåendet i din vardag såväl som i träning med kompenseringar uppströms. 

Smärta i knä, höft, rygg och nacke är ofta symtom som härstammar från försvagade inaktiva fötter. Det begränsar er möjlighet att röra er fritt och naturligt. Att vara begränsad i rörelse gör en olycklig. 

Fokus ligger på dina vardagsrörelser. Vi fördjupar oss i hur du kan utveckla din kropp på det funktionella och emotionella planet. Lyckliga fötter, en vacker och stolt hållning, ger ett lekfullt och skonsamt rörelsemönster oavsett om du går, står och springer.

Vi gör ett fotavtryck som visar hur aktiva/inaktiva dina fötter är, samt hur du belastar kroppen när du står och går. Dessutom gör vi en scanning av din kropp där vi analyserar hur du belastar fot och kropp i rörelse. Ni utför även specifika rörelse- och balanstester som skapar en förståelse för en ökad rörelsefrihet som leder till ett liv utan smärtor och begränsningar.

Utifrån analysen får du en rekommendation på vilket träningspaket passar dig bäst och som kommer hjälpa dig framåt i din utveckling.

Läs om hur Rickard via en Analys och Coachning hos FreeFoot - lyckades att hitta sina rörelser

Rickard -"Det blev ett roligt, och minst sagt intressant, sätt att träna kroppen på."

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.