Vi är mer än en skobutik. Vår mission är att öka människors insikter och kunskaper om rörelser och hur skor faktiskt direkt påverkar din hälsa.

Din kropp är byggd för att röra på sig. Rörelser är viktigt för din kropps välmående. Det är först när du blir stillasittande, eller rör dig på ett onaturligt sätt som problem uppstår.

Hos oss på FreeFoot får du möjlighet att lära dig mer om vikten av balans, god hållning och naturlig rörlighet som behövs för att din kropp ska fungera.

Individuell utbildning

Efter en första träff på 60 min. där du får en fördjupad rörelseanalys och övningar anpassade till just dig och dina behov så ingår det en uppföljning på 60 min. ca: 4 veckor senare.

Freefoot Analys

Vill du känna dig friare och friskare i dina rörelser?

Få en individuell genomgång av ditt personliga rörelsemönster i din vardag. Du får hjälp med att frigöra dina fötter och rörelser vilket ökar din medvetenhet om din hälsa. Detta gäller oavsett om du står, sitter, går, eller springer, och för både jobb och fritid.

Fotskola: Foten den bortglömda kroppsdelen

I FREE:FOOT:s fotskola återupptäcker vi vår medfödda kapacitet för naturlig rörelse. Vi kommer gå igenom övningar som väcker fotens muskler till liv samt stretch- och styrkeövningar som hjälper återskapa rörlighet och balans i kroppens leder. Dessutom så kommer vi jobba med vanorna i hur vi går och står.

Foten

Vi vill uppmuntra dig att utforska ditt eget sätt att röra på dig och din fantastiska kropp, på ett så naturligt sätt som möjligt.  Utgå från dina fötter, som är basen i varje rörelse och den kroppsdel som har kontakt med marken. Detta gör du bäst genom att röra dig barfota. Så fort du tar på dig traditionella skor förändras ditt sätt att gå, stå och röra dig.

Med vår kunskap om kroppens rörelse och rörlighet kan vi hjälpa dig att komma på god fot med dina fötter igen.  Låt våra skor bli ett verktyg för dig att ge dig full frihet i din rörelse och frihet.

 I ett möte med våra coacher kan du frigöra din naturliga rörlighet och få:

- insikter om ditt rörelsemönster i ditt vardagliga liv

- chans att bli garanterat rörligare i kroppens alla leder

 Ge dig själv ökad inspiration och kunskaper till rörelser i vardagen, som ökar din balans, rörlighet, styrka och välbefinnande tillsammans med oss.

Rörlighet

Vi på FreeFoot guidar dig bort från träning och mot rörelser! Och då hur vi människor är byggda för att röra oss. Allt handlar inte om muskler. Allt handlar om funktion. Alla delar hänger nämligen ihop. I din kropp är alla delar sammanlänkande på flera olika sätt i alla dina rörelser, oavsett vad du skall göra. 
Hos oss får du du hjälp med rörelsen, rörligheten och funktionen istället för muskler och specifik styrka. Detta gäller i alla typer av delar i kroppen. Fokus för oss ligger på välmående och hälsa.

Rörelsemönster

Vi har synen på ”Movement before exercise”. För att aktivera kroppens inneboende elasticitet och spänst är att arbeta med kroppens Naturliga rörelser i relation till Gravitationen. Det är genom Proprioceptionen, dvs kroppens sensoriska feedback system, som kroppen skapar balans och information kring hur den skall röra sig på bästa sätt i relation till omgivningen.

Vi ger stöd och hjälp till självhjälp i all vår coachning. Detta ger oss människor olika problem när vi skall röra oss bara så enkelt som i vardagen.

Våra Coacher

Maria Welin

Maria inspirerar och hjälper människor att få tillbaka ett naturligt rörelsemönster, en naturlig hållning och ett naturligt gå– och löpsteg. Maria träffar du hos FreeFoot Göteborg.

Förnamn Efternamn

Beskrivning dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur varius massa vitae leo molestie, eget imperdiet enim blandit. Proin in odio vitae odio lacinia interdum. Nam venenatis, dolor faucibus commodo ultricies, ante tellus accumsan nisi, sed posuere sem risus vel lacus. Etiam ut turpis nisl.

Förnamn Efternamn

Beskrivning dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur varius massa vitae leo molestie, eget imperdiet enim blandit. Proin in odio vitae odio lacinia interdum. Nam venenatis, dolor faucibus commodo ultricies, ante tellus accumsan nisi, sed posuere sem risus vel lacus. Etiam ut turpis nisl.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.