sto

Att Vänja Sig Vid Barfotaskor

Det är nämligen så pass individuellt, både för snöret och för dig

Jag upplever att människor (inkl. mig själv) vill ha en quick-fix och inte behöva lägga ner så mycket tid på övergången till barfotaskor. Det faller ju sig naturligt att slänga av sig skorna och springa barfota ut i skogen, eller? 

Hur lång tid tar det då? 

Om du har starka eller svaga fötter, rörliga eller orörliga anklar och höfter. Detta gör att det kan ta 3  veckor, 3 månader, 3 år. Det är helt beroende på hur dina faktorer ser ut. 

Det beror också på hur mycket tid och energi du är villig att lägga ner på förändringen. Har du tex. ont i fötterna av för trånga skor förändras värdet av tiden du vill lägga ner för att kunna slippa den värken.

Huruvida du reflekterar över din livssituation med jobb/träning/familj osv. och vad kan du lägga till, eller ändra, i din vardag så att du kan träna upp din fot och kropp under hela dagen, spelar också in.

Hur många timmar i veckan?

Dessa timmar som, i ärlighetens namn, i bästa fall blir ca 3-4 timmar per vecka? Är i grunden inte nog för din kropp som ska bära dig genom livet.  

Att spendera mer tid på fötterna, med en hållbar hållning och helt barfota eller i funktionella skor (gillar det uttrycket bättre än ”barfotaskor”) och skapa en medvetenhet kring dina vanor är viktigare än alla övningar du kan göra för fötterna.

Ditt mål borde vara en livsstil rik på rörelse, där du inte måste “träna” för att hålla dig fit. Där löpteknik, rörlighet och din fots funktion kan ta ett sidospår medan ditt liv springer på huvudspåret.

Hur lång tid tar det att vänja sig vid barfotaskor?

Det tar exakt så lång tid du är villig att lägga ner. Hur öppen du är, i dig själv, för att förändra något som klassas Normalt i vårt samhälle. Har du möjlighet att påverka ditt skoval under jobbtid. Tränar du foten medvetet. Det är en livsstils förändring, det ska ta tid. Men vara väl värt mödan i slutändan. 

Läs mer om Exact Move och Åsa Rylander på hennes hemsida! 
Exactmove.se 


Den Raska Promenadens Död - En Personlig Reflektion Från En av Våra Kunder